Hei Tonttu!

Tiesitkö, että tonttu-sanalla on joissakin kielissä hieman vähättelevä merkitys? Tontut ovat hyviä ystäviäni ja auttavat ahkerasti minua suuressa tehtävässäni maailman lasten ja ihmisten parhaaksi.

Kehotan mielelläni kaikkia olemaan kilttejä toisilleen. Kiltteyttä voi kutsua myös ystävällisyydeksi tai kohteliaisuudeksi, toisten ihmisten huomioimiseksi ja kunnioittamiseksi. Jokapäiväisessä elämässä on lukematon määrä erilaisia tilanteita, joissa voi auttaa toista ihmistä eli olla kiltti. Auttaessasi toista saat hyvän mielen. Hyvää mieltä voit sitten jakaa ympärillesi ja entistä useammalla on hyvä mieli. Päiväsi on iloisempi ja jaksat tehdä arkisia askareitasi iloisella mielellä.

Emme voi elää vain itseämme varten, jokainen hyvä teko synnyttää tuhat uutta hyvää tekoa. Hyviä tekoja mahtuu maailmaan rajattomasti eivätkä ne satuta ketään. Kun joku auttaa sinua, muista aina kiittää ja samalla voit miettiä, miten itse voit auttaa ja jatkaa auttamisen hyvää kierrettä.

Hyvän tekeminen ei saa loppua koskaan, sille on aina tarvetta. Todellinen hyvyys onkin jokaisen omassa sydämessä, sillä kaikki ihmiset syntyvät hyvinä. Hyvää on myös vaalittava ja sen säilymisestä täytyy pitää huolta aina.

Oikein hyvää Tonttupäivää ja hyvän tekemisen aikaa sinulle toivottaa ystäväsi Joulupukki.

Joulupukkisäätiö tehtävänä on edistää maailman lasten hyvinvointia sekä kehittää ja ylläpitää maailmanlaajuista mielikuvaa Suomesta oikeana joulumaana ja Joulupukin kotimaana. Joulupukkisäätiö lisää myös Suomituntemusta ja tätä kautta maailman kiinnostusta suomalaisia arvoja, suomalaisuutta sekä suomalaisia kohtaan. Joulupukkisäätiön arvot ovat hyvä tahto, aitous, yhteistyö ja ilo.